Száraz, repedezett sarok vegyszermentes, hatékony kezelésére több lehetőséget is elénk tár a világháló. Kicsit szemezgettem én is belőle. Ez az a terület, amivel bátrabban kísérletezgetek.

Elsőként egy szódabikarbónás kezelést próbáltam ki, melytől azért többet vártam. Amennyi macerával járt, igazán lehetett volna kicsit eredményesebb, különösen, hogy mondhatni végeredményként babasarok állapotot harangozott be a cikk.
Ezen próbálkozásról bővebben itt lehet olvasni.

Második nekifutásként egy olajos módszert próbáltam ki, de ez sem lett az igazi. A recept igen egyszerű.
1 evőkanál olívaolaj+1 evőkanál ricinusolaj+2 evőkanál méz.
Ezzel a mix-szel ha bekenjük este a sarkainkat és egész éjszakára rajtahagyjuk, reggelre megtörténik a csoda. Elgondolkodtam rajta lehet, hogy nekem vannak túl nagy elvárásaim, mert bizony ez a kence sem hozta meg a kívánt hatást. 

Halottam, hogy a vazelin is hathatósan kezeli ezen sarki problémákat. Kicsit utánaolvastam, hogy mi is az a vazelin. Egy kőolajból gyártott szintetikus anyag, mely a benne lévő szennyeződések miatt kiérdemelte a rákkeltő jelzőt is. Biztosra mondható, hogy környezetszennyező.
Hát ezek után bevallom elment a kedvem, hogy ezt magamra kenjem. 
Viszont létezik természetes módi is. Növényi olajokból elő lehet állítani emberbarát, környezetbarát vazelint.
Összetevője a ricinusolaj, mely egy sűrű növényi olaj, ami bőrpuhító, tápláló, hidratáló  tulajdonságokkal rendelkezik és a shea vaj, mely bőven tartalmaz vitaminokat, hidratálja, nyugtatja, regenerálja a bőrt.
BIO-VAZELIN elkészítésének folyamata itt olvasható, tanulmányozható.

Harmadik próbálkozásként ezt a szert vetettem be. Estére vastagon bekentem vele a javítandó felületet, fóliával becsavartam, zoknit húztam rá és hagytam, hogy hasson. Hát hatott. 
A fólia levétele után egy kis házi készítésű bőrradírral lemostam a rajta maradt krémet és már kész is. 
Ha valakinek ez nem elég, lehet utána szépészeti célú kis reszeléseket végezni habkővel, vagy sarokreszelővel,  mely művelet után célszerű lemosni a szennyeződéseket és még egy sor vékony réteggel bekenni a sarkakat bio-vazelinnel. 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.