Öntsünk tiszta vizet a pohárba

Öntsünk tiszta vizet a pohárba

Szükségünk van napi 2-2,5l folyadékra

Ez persze nem mindegy miből történik. Egy orvos, az iráni forradalom idején börtönbe került. Mivel nem volt gyógyszer a börtönben, így kénytelen volt 2 pohár sima csapvizet felírni a gyomorfekélyes betegeknek. Úgy gondolta hátha a gyomorsavat felhígítva enyhíti a fájdalmakat. Döbbenten tapasztalta, hogy fekélyes betegek meggyógyultak.
Amerikába emigrált és folytatta a kutatásait a vízzel. Itt jött rá, hogy mennyiféle betegséget okozhat a nem megfelelő só és vízbevitel (allergia, asztma, ízületi bántalmak, fájdalmak stb.).
Ha bővebben érdekel a téma, keresd a „Tested vízért kiált” című könyvet a könyvesboltokban. De én is írhatok később erről egy cikket. A lényeg az, hogy igyál meg napi 2-2,5l tiszta vizet, és sót is egyél megfelelő mennyiségben.
Különösen aktuális ez a téma a mostani melegben.

Egy kis kitérő az üdítők és az ásványvizek világába.

Az egész ott kezdődik, ha veszel egy üveg ásványvizet, vagy üdítőt máris ott a probléma a palack. Ami ugyebár műanyag. Nem bomlik le. Ráadásul, ha elég sokáig áll a boltokban, legújabb kutatások szerint rákkeltő anyagok is kerülnek a folyadékba.
A másik gond az üdítő italok, körül van. Ezt is sima csapvízből készítik így a hozzáadott anyagok által szerintem már csak rosszabb lehet.
Az ásványvizek minősége sem az igazi. Kezdenek leérni a méreganyagok a mélyebb rétegekbe is. Kezdenek csapvíz minőségűek lenni. Ezt egy japán vizsgálat is megerősíti. Ezt Masaru Emoto: „A víz igaz hatalma” című könyvben olvastam. Bár a többi része elég kérdéses számomra.

A sima csapvízről.

Itt is megjelentek a méreganyagok. A fertőzések ellen klórral védekeznek, ami rákkeltő.

Én ezt iszom.
Két megoldás van:

  • Hagyod kipárologni a klórt a vízből. (1-2 percig hagyod pohárban a vizet)
  • Vízszűrő berendezést veszel. Én 20 ezer forint környékén vettem, 4 főnek kb. évente kell cserélni a szűrőbetétet. A csere betét ára 11 ezer környékén van. De ezt ha ásványvízben számolod árban hamar megtérül. Keress rá az interneten több helyen is találsz ilyeneket.

Legközelebb a háztartás vízfogyasztás csökkentéséről írok.