Az újrahasznosítás jegyében mutatom be mai felfedezésemet.  Nyújtófa helyett papírhenger. Biztos vagyok benne, hogy más már régóta alkalmazza, én egy kicsit későn érő típus vagyok.

A gyurma az oka mindennek…?
Nagylányom közölte, hogy gyurmázni szeretne. Ezt igyekezzük felnőtt felügyelet mellett engedélyezni, nehogy hugával együtt nagy egyetértésben jutalomfalatokat csipegessenek belőle. Mivel én is a teendőim végéhez érkeztem így nem volt akadálya a közös tevékenységnek. Mindent előkészítettünk és úgy éreztem, hogy kezdődhet is a móka.
Viszont most nem volt elegendő a csigacsalád megalkotása és a perec készítése. Most nyújtani, vágni és formákat kinyomni kellett.

Mikor láttam, hogy gyermekem elkezd a nyújtófa felé pillázni, éreztem nekem is lépnem kell. Bevallom nem volt semmi kedvem a nyújtófáról gyurmadarabokat kapargatni. Ennek elkerülése véget nekem is nézelődni kellett a konyhában. Hirtelen találnom kellett egy gyurmanyújtásra alkalmas eszközt, melyet gyermekem is elfogad és elengedi a nyújtófa gondolatát.

Megakadt a szemem az alufólián és a frissentartó fólián. Mint egyfajta megvilágosodás… A HENGER!
A kamraszekrénybe volt eltéve 1-2 db henger, hogy majd jó lesz még valamire, és tessék itt volt a nagy alkalom, hogy előkerüljön. Velem együtt szerintem még a nyújtófám is fellélegzett. ?

Kis alkotás

1 thought on “Nyújtófa helyett papírhenger

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.