Sajnos ma már egyre nyilvánvalóbb, hogy hibás úton jár az emberiség. Ha így haladunk tovább, nemcsak az unokáinknak lesznek gondjaik, hanem nekünk sem terem sokáig a Föld.

Bizonyára már Te is sokat töprengtél azon, hogy mit tehetnél a természet megőrzéséért.

Én is sokat töprengtem ezen a kérdésen. A fő akadálynak az tűnt előttem, hogy ha teljesen “zöld” életmódot szerettem volna folytatni, akkor el kellett volna vonulnom a civilizációtól és annyi mindent kellett volna megtanulnom, megcsinálnom, hogy lehetetlenné vált az elképzelés. Mellesleg, ha elvonulok a civilizációtól, az még halad tovább a maga útján és a Föld ugyanúgy tönkremegy.
Sokáig úgy láttam, hogy a gond az olaj és a hozzá hasonló anyagok energia célra történő felhasználása. De sajnos a probléma sokkal mélyebben gyökerezik a társadalom szemléletmódjában. A fő gond a haszonelvűség és a természet kirablása.
Sokáig nem tudtam mit tegyek és inkább nem csináltam semmit. Azután rájöttem, hogy jobb ha mégis csinálok valamit. Végül is igyekeztem amennyire lehetett “zölden” élni.

Rájöttem, amíg viszont nem kezdünk el egyre többen komolyabban foglalkozni a “zöld élettel”, addig ezek az erőfeszítések is hiábavalóak. Kérlek tehát Téged, hogy olvasd el és igyekezz alkalmazni az ezen az oldalon megosztott tudást. Illetve, ha van több olyan ötleted, vagy olyan tudás birtokában vagy amit megosztanál másokkal, akkor ne habozz, regisztrálj, és oszd meg velünk!

Így, ha elég sokan kezdünk “zöldebben” élni, hidd el meg fog változni a világ is és egyre könnyebb lesz környezetbarátan élni.

Légy tehát addig is “zöldecske” (be greeny), amíg nem lehetünk “zöldek”!