szemétből hangszerek zene

Űzzük el a telet házilag készített hangszerekkel. Csörög, dübög, csattog, kattog.

Szemétből hangszerek tárházát hozhatjuk létre.

Csattogó

Igen kevés hozzávalóból elkészíthető ez a ritmushangszer. A kartonpapírra ragasztott dióhéj már alkalmas is a zenebonázásra. A külsejét szabadon díszíthetjük rajzolással, ragasztással.
Ha gyerekekkel együtt készítjük ezt a munkafázist nyugodtan rájuk lehet bízni.

Csörgő

Többféleképpen elkészíthető egy csörgő. Tökéletes hozzá egy csúzliág és sok-sok koronakupak. A kupakokat át kell szúrni, vagy fúrni, majd felfűzni vékony drótra és mindezt kifeszíteni a csúzliág két villája közzé. Tökéletesen szól.

Rázogató

Két egymás felé fordított kanál közzé egy rizzsel teli teatojást ha rögzítünk már kész is a rázogatónk. A rizs helyett tehetünk bele lencsét, kis kavicsot, gombot, gyöngyöt (ami nem potyog ki).

Esőbot (rázogató)

Az esőbot is alkalmas hangszernek. Kisebb gyerekeknek elég ha vékonyabb gurigákból készítjük el, melyet könnyebben meg tudnak fogni.
Szúrjunk a gurigába szegeket, csavarokat, rajzszegeket, töltsük meg rizzsel, lencsével, bármilyen apró dologgal, majd zárjuk le a két végét és díszítsük a külsejét.

Dob

Egy kopott, színtelen, repedezett virágcserép is jó még valamire. Ha a nyílására több rétegben sütőpapírt ragasztunk tapétaragasztóval, végeredményként egy dobot kapunk.
Száradás után verhetjük is a tamtamot.

3 thoughts on “Szemétből hangszerek

  1. Visszajelzés: Dob - Begreeny

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.