Öntsünk tiszta vizet a pohárba

Szükségünk van napi 2-2,5l folyadékra

Ez persze nem mindegy miből történik. Egy orvos, az iráni forradalom idején börtönbe került. Mivel nem volt gyógyszer a börtönben, így kénytelen volt 2 pohár sima csapvizet felírni a gyomorfekélyes betegeknek. Úgy gondolta hátha a gyomorsavat felhígítva enyhíti a fájdalmakat. Döbbenten tapasztalta, hogy fekélyes betegek meggyógyultak.
Amerikába emigrált és folytatta a kutatásait a vízzel. Itt jött rá, hogy mennyiféle betegséget okozhat a nem megfelelő só és vízbevitel (allergia, asztma, ízületi bántalmak, fájdalmak stb.).
Ha bővebben érdekel a téma, keresd a „Tested vízért kiált” című könyvet a könyvesboltokban. De én is írhatok később erről egy cikket. A lényeg az, hogy igyál meg napi 2-2,5l tiszta vizet, és sót is egyél megfelelő mennyiségben.
Különösen aktuális ez a téma a mostani melegben.

Egy kis kitérő az üdítők és az ásványvizek világába.

Az egész ott kezdődik, ha veszel egy üveg ásványvizet, vagy üdítőt máris ott a probléma a palack. Ami ugyebár műanyag. Nem bomlik le. Ráadásul, ha elég sokáig áll a boltokban, legújabb kutatások szerint rákkeltő anyagok is kerülnek a folyadékba.
A másik gond az üdítő italok, körül van. Ezt is sima csapvízből készítik így a hozzáadott anyagok által szerintem már csak rosszabb lehet.
Az ásványvizek minősége sem az igazi. Kezdenek leérni a méreganyagok a mélyebb rétegekbe is. Kezdenek csapvíz minőségűek lenni. Ezt egy japán vizsgálat is megerősíti. Ezt Masaru Emoto: „A víz igaz hatalma” című könyvben olvastam. Bár a többi része elég kérdéses számomra.

A sima csapvízről.

Itt is megjelentek a méreganyagok. A fertőzések ellen klórral védekeznek, ami rákkeltő.

Én ezt iszom.
Két megoldás van:

 • Hagyod kipárologni a klórt a vízből. (1-2 percig hagyod pohárban a vizet)
 • Vízszűrő berendezést veszel. Én 20 ezer forint környékén vettem, 4 főnek kb. évente kell cserélni a szűrőbetétet. A csere betét ára 11 ezer környékén van. De ezt ha ásványvízben számolod árban hamar megtérül. Keress rá az interneten több helyen is találsz ilyeneket.

Legközelebb a háztartás vízfogyasztás csökkentéséről írok.

2 thoughts on “Öntsünk tiszta vizet a pohárba

 1. Kiszámoltuk, hogy minimum 50.000 Ft-ot költünk egy évben ásványvízre, minket is elkapott az “ásványvíz láz”, de véget vetünk ennek, nem csak az ára miatt, hanem ha környezet tudatos szeretnék lenni, akkor a sok műanyag palack miatt sem érdemes annyi ásványvizet inni.
  Tegnap beruháztam egy asztali víztisztító kancsóba (Brit@) 4300 Ft + 2db patron 3200 Ft. Egy patron 1 hónapig jó.
  Szóval éves patronköltség: 1600×12= 19200 Ft! A csapvizünknek amúgy sem volt rossz íze, de így legalább nem lesz benne klór, szerves anyag, vas és réz szennyeződés a vízvezetékrendszerből, és még a víz keménységét is csökkenti. Ezt a vizet használjuk ezek után kávéfőzésre is, legalább ritkábban kel vízkőmentesíteni.

 2. Kedves Hotvathx!

  Nagyon megörültem hozzászólásodnak. Látszik, hogy nem csak “magamnak” írogatok.
  Igen, jóval kevesebb szemetet termel így az ember. Ráadásul szerintem jobb minőségű is lesz egy ilyen beruházással a vized az ásványvíznél is. Az, hogy milyen szűrőt használsz azt már mindenkinek magának kell eldöntenie.
  Az enyém csapra köthető, egy kis csappal szabályzod, hogy a víz a szűrőn keresztül megy, vagy csak pl. mosogatáshoz.
  Az enyém éves költsége 4 főre elvileg 11000 Ft. Igaz a Tiéd hamarabb behozza az árát. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.