Most úgy érzem, hogy a jövőben a vegyszermentes takarítási lehetőségek kipróbálására, kitapasztalására, gyakorlására, véget nem érő lehetőség adódik az életembe. Magyarán: bele fogok fulladni a takarításba. Egy költözés, ami mindezt eredményezi. Új otthonunkba érkezve érdeklődéssel fordultam a konyha irányába. Kicsit vissza is vett a lelkesedésemből, ami ott fogadott.

Csodaszerek melyekkel útnak indultam:
– háztartási szódabikarbóna
– mosószóda
– 10%-os és 20%-os ecet.

Első körben vízzel törölgettem át mindent, hogy ázzon fel, ami nem odavaló, aztán jött az ecetes általános tisztítószer (2dl 10%-os ecet + 2dl csapvíz). Hamar megmutatkozott, hogy ez kevés ennek a környezetnek. A szódabikarbóna viszont a vártnál is jobban teljesített. Tanácsolják, hogy kevés vízzel készítsünk pasztát belőle. Na én nem pasztáztam. Benedvesített szivacsra tettem és úgy súroltam a felületet. Az eredetileg fehér bútor csak úgy nyerte vissza a színét.
Itt még nagyon nem akartam abbahagyni, úgy gondoltam ezt még valamivel le kell zárni. Hamar megfogalmazódott bennem, hogy mi lesz az i-re a pont. Ecetes langyos vízbe csepegtettem teafaolajt, ami fertőtlenítő hatású és ezzel törölgettem át a felületeket még egyszer.

Előtte                                                                                           Utána

1 2

Összegzésként a sorrend:

  1. lépés: langyos víz (áztatáshoz)
  2. lépés: szódabikarbónás súrolás
  3. lépés: ecetes, teafaolajos áttörlés

Végeredmény: 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.