A kellemetlen igazság - An Inconvenient TruthMa megnéztem Al Gore: Kellemetlen igazság (An Inconvenient Truth) című filmjét.

Csak ajánlani tudom a kétkedőknek, akik állítják, hogy nincs klímaváltozás, és globális felmelegedés.

Volt ugyan benne egy kis politikai érzésem is, de inkább emberi volt. Jól felépített eszmefuttatás, képekkel, ötletes figyelemfelhívó betétekkel és tudományos adatokkal alátámasztva. Sokan vannak akik elhiszik, hogy nincs semmi baj. A film is beszél erről, hogyan csúsztatták az emberek fejében a tudományos tényeket bulvárhírek szintjére. Valamint vannak sokan akik tényként kezelik pl. azt a féligazságot, hogy ha elolvadnak a jéghegyek nem fog a tengerszint emelkedni, mivel nem nő a jég által kiszorított víz súlya. Erre is ad magyarázatot a film. Hiszen a jég jó nagy része szárazföldön van (Antarktisz, Grönland).

Többet nem árulok el, nézzétek meg a filmet!

Egy kicsit Al Gore-ról

Ő volt az, aki Clinton után esélyes volt a mostani Bush elnökkel szemben. Végül is vitatható módon néhány floridai szavazat döntött. A jogi lehetőséget megragadva próbált fellebbezni Gore. Majd az ugyancsak számomra vitatható bírósági döntés után úgy nyilatkozott: “Nem értek egyet a bírósági döntéssel, de elfogadom.”

Ha tényleg olyan Ember, mint ami a filmből kiderült róla, és amit a film közben sikerült összekapcsolnom Bush első megválasztásával, akkor kiérdemelte a tiszteletünket. Én minden esetre tisztelem Őt, amíg valami ellenkező tény nem derül ki számomra.

Ha további tényekre vagy kiváncsi ajánlom figyelmedbe a klímaváltozás blogot a jobb oldali blogomból.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.