Hangyairtás, hangyák ellenA hangyáknak is meg van a maguk szerepe a természetben. Ők a nagy eltakarítók.

Ha viszont a lakásban találkozunk velük, akkor ott már nem szeretem vendégek.

A legfőbb ellenszerük az élelmiszerhiány

Elsősorban a tisztasággal lehet ellenük védekezni, illetve olyan megoldásokkal, hogy ne férjenek hozzá az élelmiszerekhez. Tehát tartsuk lezárt edényekben, hangya biztosan az élelmiszereket.

Hogyan irthatjuk a hangyákat?

  • Nálunk gyerekek vannak, így állandóan jut néhány falat a hangyáknak. Elegendő ahhoz, hogy fenntartsa a populációjukat.
    A legegyszerűbb ellenszerük a sütőpor. Melinda, a feleségem egyszerűen fogta és a szegély léc mögötti részt végigszórta sütőporral. Ez elég hatásosnak bizonyult. Ha megeszik egyszerűen felfújódnak és elpusztulnak. Ha nem szeretnéd szétszórni a sütőport, elegendő egy kis tálkában kirakni és egy kis porcukrot keverni hozzá. Ezt behordják a fészkükbe és így a királynő is elpusztul.
  • A másik módszer a kertben, hogy lerakunk egy virágcserepet fejjel lefelé a napra. Ez alá szépen begyűlnek a hangyák. A cserepet ezután szépen beledobjuk egy vödör forró vízbe.

A hangyák nem olyan ostobák, mint hisszük

Ezt már csak érdekesség képen mesélem el. Herman Ottó végezte el az alábbi kísérletet:

Fellógatott az ablakkeretre egy cukorral teli edényt. Ugye azt várnánk, hogy akkor szépen elkezdenek vándorolni a hangyák föl az ablakkereten, le a madzagon, majd vissza a madzagon és a kereten tovább a fészekig.
E helyett 2 csoportra oszlottak. Az egyik csoport dobálta lefelé a cukrot az edényből, a többi pedig alulról cipelte a bolyba.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.