Hal: gazdag Omega-3 zsírsavakban, mely nagyban fokozza az agyi működést és kedvezően hat az emberi szervezetre. Javítja a feladatmegoldó – és problémamegoldó képességet. Serkenti a gondolkodást, pozitívan hat a koncentrációs képességre és az intelligenciára.

Alma: igazi agyi vitaminbomba, mely növeli a koncentrációs képességet, gyorsítja a reakcióidőt.

Bogyók: megjegyzem, nem a patikákban kapható pirulákra gondoltam, hanem most a kékes-piros bogyós gyümölcsökre fordítanám a figyelmet. Az áfonya, a szamóca, a málna, a szeder mind-mind tartalmaz flavonoidokat, melyek biztosítják az agy vérkeringését.

Dió: nagy mennyiségben tartalmaz alfa-linolénsavat, mely növeli az agy oxigénellátását, ösztönzi az agyi aktivitást.

Tökmag: cink tartalmának köszönhetően pozitív hatással van a memória időtartamára, és fokozza a koncentrálási képességet.

Tojás: tele van agyserkentő vitaminokkal.

Zöld leveles zöldségek: a káposzta, a kelbimbó, spenót, sóska, salátafélék, petrezselyemzöld mind-mind jótékonyan hatnak az agyi működésre. A bennük található vitaminok és ásványi anyagok segítséget jelenthetnek a tanulásban. A bennük lévő folsav elősegíti a sejtképződést és a regenerációt az agyban.

VÍZ: csupa nagybetűvel. A folyadék szükséges a vér oxigénszállításához, mely nélkülözhetetlen, hogy az agy megfelelő mennyiségű oxigénhez jusson.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.