Emésztő tisztításUgyan már közeledünk a csatornázáshoz, de amíg nincs kész, addig is valahogy tisztítani kell az emésztőgödröt.

Ehhez találtam egy baktérium kultúrát, amely kipucolja az emésztők zsíros lerakódásait.
Csomagolva lehet kapni, a neve Septifos.
Kertészboltokban vettem először, de azóta láttam már több helyen is.

A csatornázásnál egyébként jobb megoldások is vannak:

 • Gyökérzónás tisztítás (Itt növények gyökerei szűrik tisztára a szenyvizet)
 • Komposzt WC (Külön kezelik az emberi ürüléket, nem víz öblítéses megoldásokat alkalmaznak, pl. fűrészporral dúsítják, így jobb lebomlást érnek el)

4 thoughts on “Emésztő tisztítás. Hogyan?

 1. A csatornázás a legrosszabb megoldás!
  Koncentrálják a kommunális, az ipari és mezőgazdasági szennyet, ami a legkülönfélébb szermaradványokat tartalmazza (gyógyszermaradványok – akkor is szedsz fogamzásgátlót, ha nem -, sugárzó radon, mezőgazdasági vegyszerek maradéka …), amit csak tetéz a rengeteg vírus és baktérium (téves azt hinni, hogy a klórozás mindet elpusztítja).
  Senki ne gondolja, hogy a szenyvíztisztító-telepen mindent kiszűrnek a kapott trutyiból, majd visszavezetik az élő vizekbe. Egyenesen kapjuk vissza a vezetékes vízben ülepítés, némi klórozás, ez-az után, s persze egy kicsit meghigítva.
  Kinél habzott már a vezetékes víz forralás közben?
  Mindenki, aki teheti más megoldást válasszon, mint amit központilag eröltetnek ránk.
  Az éltető víz, pedig a tiszta H2O, másnéven desztilált víz, a többi halott számunkra!
  Lsd. Kémia tankönyv – gimnázium 3. osztály (régi kiadás).
  Bővebben: http://www.aquanet.fw.hu

 2. Kedves Mariann,

  A központi szennyvíztisztítás valóban nem elég hatásos. Viszont a jelenlegi társadalmi felelőségtudat is olyan mélyen van, hogy ha az otthoni tisztításra helyezzük a hangsúlyt, akkor még rosszabb lesz a helyzet. Ennek az oka az, hogy a legtöbb ember ugyanúgy használná tovább a kemény vegyszereit, és ugyanúgy esetleg a kertbe engedné ki az emésztő tartalmát. Illetve a szippantós is ugyanúgy csak a határba engedné ki az “anyagot”. Ezek jóval kevésbé tisztított végterméket engednek a természetbe, mint a csatornázás által.
  A másik, én próbáltam a desztillált vizet, de úgy vettem észre, hogy minden ivás után elgyengültem és szédültem, ezért abbahagytam.
  Ennek mi az oka?

 3. Kedves Péter!
  Nem csak a (desztilált) víz ivás a fontos, hanem a megfelelő tisza NaCl, azaz konyhasó pótlás. Régen ez volt az általános használati só, de ma csak káliummal szennyezett, sőt dúsított változatok vannak kereskedelmi forgalomban, ami teljesen felborítja az ember sóháztartását, s szó szerint feléljük azon tartalékainkat, amivel születünk (amit még édesanyánktól kaptunk – reméljük nem kirabolva az ő szervezetét – ). A patikákban még van tiszta só, de a szennyezettet is megtisztíthatjuk, miután elővettük a porosodó kémia könyvünket (esetleg körülnézünk Öveges professzornál).
  A desztilált víz egyébként is jellegénél fogva méregtelenítő hatású. Márpedig minden ilyen kúra kellemetlenséggel jár, hisz feldúsúl átmenetileg vérünkben a rengeteg felhalmozott méreganyag.
  Ha egyébként sem vagy díjbirkózó alkat a megfelelő erengia-bevitelre, helyes táplálkozásra is figyelni kell (sőt mindenkinek!) . Nem az irányzatok a fontosak, nincs legjobb és a többi használhatalan kategória! Sokkal fontosabb, hogy bio (ne papírja legyen róla, hanem az legyen) alapanyagokat engedjünk csak a konyhánkba és az asztalunkra. Abban minden benne van amire szükségünk van, s nincs benne amire nincs szükségünk, sőt ártana.

  Üdv: Mariann

  Ui: Csak emlékezzünk a 100-150 évvel ezelőtti “hagyományos” magyar konyhára, mit, mikor, mivel ettek, s mennyit. S mit bírtak megtenni.
  A hosszú útról érkezőt sóval, kenyérrel és tiszta vízzel fogadták. Pótolhatta, amit útközben veszített. (Lágy vizet ittak – esővizet – forrásvizet, nem ásványvizet, s egyéb kemény vizeket.)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.